Nieuws
06 maart 2018 - Ron Smeets

Android Oreo 8 update Galaxy Note8 handmatig al te installeren Het is de Amerikaanse AT&T versie en alleen voor Snapdragon modellen van de Note8

Vlak voor het weekend werd bekend dat Samsung – na wat haperingen in de weken daarvoor - definitief gestart was met de uitrol van Android Oreo 8 voor de Galaxy S8 en S8+. Goed nieuws, maar nog niet voor iedereen met een Galaxy Note8. Tot nu. Althans, de eerste berichten over Note8 modellen die de update naar Android Oreo ook al ontvangen hebben zijn in de VS opgedoken.

Handmatige download en installatie en alleen voor de ‘Snapdragon’ Galaxy Note8
Daar heeft AT&T de update beschikbaar gesteld voor haar klanten met een Galaxy Note8 die uitgerust is met een  Snapdragon processor. Het betreft dus nog geen officiële uitrol van de nieuwste Android versie door Samsung zelf, maar het betekent wel dat die update zo goed als klaar is om uitgerold te worden. Bovendien hebben vrijwel alle in Europa verkochte Galaxy Note8 exemplaren niet de Snapdragon maar de Exynos processor. Ofwel, je kunt deze handmatige update NIETgebruiken voor de Galaxy Note8 met een Exynos processor. Heb je toevallig wel een exemplaar met de Snapdragon 835, en je wilt de Oreo update nu toch al installeren, dan kun je die hier downloaden. Daar staat ook een handleiding voor installatie. Dat moet dus handmatig gebeuren. Let wel, doe dit alleen als je weet waar je aan begint! Bij twijfel: wacht lekker op de officiële uitrol en OTA update. Die kan nooit echt lang meer op zich laten wachten nu.

Samsung Experience 9.0 en alle Oreo nieuwtjes
Behalve dat de Oreo versie voor de Galaxy Note8 natuurlijk alle nieuwe Android features en functies heeft – denk aan de vernieuwde notificatie instellingen, picture-in-picture en de geoptimaliseerde achtergrond processen – heeft Samsung zelf ook de nodige nieuwtjes toegevoegd met Experience 9.0. Denk aan nieuwe toetsenbord lay-outs, extra kleuren voor de edge verlichting, meer vergrendelschermen en de mogelijkheid om mappen een kleurtje te geven.