Nieuws
14 maart 2013 - Redactie MobileCowboys

Android op weg naar ‘1 billion served’

In navolging op het nieuws dat Andy Rubin afstand zal doen van zijn rol als 'de grote baas' bij Android, maakte Google's CEO Larry Page bekend dat zijn bedrijf inmiddels meer dan 750 miljoen Android-apparaten heeft geactiveerd. Vorig jaar september vertelde het bedrijf dat ze 500 miljoen activaties hadden. De nieuwe getallen inspireerde Benedict Evans, consultantstrateeg bij Enders Analysis, om een nieuwe grafiek te maken met het proces van Android in de afgelopen jaren, die verder in dit artikel terug te vinden is. 

android-activations

Bovenstaande grafiek laat zien hoe stabiel Android is als het gaat om het verwelkomen van nieuwe gebruikers. Vreemd genoeg gaat de grafiek de laatste maanden steeds meer lineair omhoog. Evans schat in dat Google nu ongeveer 1,4 miljoen Android-apparaten per dag activeert, wat een lichte toename is van de 1,3 miljoen die ze per dag activeerden in september. Hoewel de groei niet helemaal nauwkeurig is, laat het wel zien dat Android voor het einde van 2013 zonder moeite één miljard activaties zal halen.

Google's Android is momenteel het grootste smartphone platform ter wereld. Uit de meest recente gegevens van Gartner bleek dat het marktaandeel van Android inmiddels gegroeid is naar 70 procent. Activaties zeggen wat minder over de populariteit, aangezien de smartphones ook geactiveerd kunnen worden en ze vervolgens niet actief gebruikt hoeven te worden. Vermoedelijk zal het actieve gebruik rond de 675 miljoen liggen, zo zegt TechCrunch op hun website.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl