Accessoires
01 april 2009 - Ron Smeets

Android op HP Netbook?

De Wall Street Journal meldt dat HP momenteel Android test als mogelijk besturingssysteem voor enkele nieuwe Netbooks.

Hoewel men benadrukt dat er nog geen definitieve beslissing genomen is zou het natuurlijk wel een behoorlijke klap voor Microsoft (en Windows Mobile) betekenen als een van de grootste Windows bolwerken de gang naar de concurrent zou maken om haar mobiele computers te bedienen van een besturingssysteem.

Ik zou de keuze van HP voor Android zeker toejuichen. Mobiel is het OS al veel beter en gebruiksvriendelijker dan de Microsoft concurrent dus laat dan ook maar eens zien of Android de strijd met Windows aankan op laptop niveau, toch?

De prijs van licenties is, denk ik, ook een van de factoren die meespelen bij de keuze van HP. Netbooks zijn over het algemeen goedkope laptops en als je als fabrikant een paar euro kunt besparen door een Open Source OS te kiezen in plaats van het relatief dure Windows dan wordt jou product natuurlijk weer net effe iets interessanter.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.