Nieuws
07 januari 2016 - Ron Smeets

Android only voor BlackBerry CEO Chen bevestigt dat de Canadezen in 2016 alleen nog maar Android toestellen maken

Er zijn nog altijd mensen die denken dat de teloorgang van Nokia voorkomen had kunnen worden als de Finnen in, net als de meeste van haar concurrenten, ook op de Android trein gesprongen waren. Of dat zo gelopen zou zijn zullen we nooit weten. Voor BlackBerry ligt dat echter iets anders.

De Canadese fabrikant die ook al enkele jaren in zwaar weer verkeert door uitblijvende (nieuwe) successen in de smartphone markt, onthulde enkele maanden geleden haar eerste Android toestel, de Priv. En, zo blijkt nu, dat is ze goed bevallen want tijdens een interview in Las Vegas heeft de opperbobo van BlackBerry bevestigd dat er voorlopig alleen nog maar Android smartphones uit de krochten van de Canadese fabrikant zullen kruipen. Dit jaar staan er nog een of twee op de planning. Uiteraard gaf hij geen verdere details prijs.

Chen zei dat ze bij BlackBerry in ieder geval behoorlijk in hun sas zijn met de aandacht en verkoopcijfers van de Priv. Aanvankelijk had hij zelf nogal wat moeite met de overstap naar een Android toestel, zoals duidelijk bleek tijdens deze demo, maar nu is hij om. Chen heeft ook goede hoop dat de toestel tak van BlackBerry dit jaar weer zwarte cijfers kan schrijven. Als alles volgens plan verloopt dan zal de Priv binnen enkele maanden in meer dan 30 landen (Nederland is daar sinds deze week ook al een van) verkrijgbaar zijn.

Of deze 'Android Only' koers nu ook betekent dat afscheid genomen gaat worden van BlackBerry 10? Daarover deed Chen geen uitspraak. In tegengeel; hij sluit ook de komst van een nieuw BB10 toestel niet helemaal uit, zonder verdere details te noemen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.