Geruchten
18 februari 2016 - Ron Smeets

Android 'Nutella' krijgt versienummer 6.1; of toch niet? Dat blijkt althans uit gelekte documentatie, maar Google geeft andere 'hints'

Android N werd tijdens de afgelopen Google I/O conferentie al gepresenteerd. De vraag wanneer de nieuwe versie van het OS beschikbaar komt is in het geruchtencircuit minstens net zo belangrijk als welke naam en versienummer er aan gekoppeld worden. Nutella lijkt de meeste kans te maken, mede dankzij hints van een van de Google bobo's zelf.

Daarnaast werd alom aangenomen dat 7.X het nieuwe versienummer zou worden. Echter, DroidApp ontdekte enkele dagen geleden een aanwijzing dat Android N(utella) mogelijk toch versienummer 6.1 gaat krijgen. Dat nummer, 6.X om precies te zijn, staat namelijk in de download lijst voor de SDK's van Google, boven de preview van Android N (zie screenshot hieronder).

Klinkt redelijk plausibel allemaal, maar inmiddels is ook versienummer 7.0 weer in beeld gekomen. Google heeft namelijk in de demo modus de tijd op 7:00 gezet. Bij vorige versies was dat 5:01 (Lollipop) en 6:00 (Marshmallow). Tsja, wat de definitieve naam en nummer worden zal pas bekend worden op het moment dat Google dat zelf wil. Intussen kan iedereen lekker blijven speculeren ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.