Nieuws
22 oktober 2008 - Ron Smeets

Android nu voor iedereen beschikbaar

Al vanaf de eerste aankondiging beloofden Google en de andere initiatiefnemers van Android dat het nieuwe Open Source Smartphone besturingssysteem vrijelijk beschikbaar zou worden.

Belofte maakt schuld en dus heeft Google gisteren aangekondigd dat de Android Source Code vanaf nu ook daadwerkelijk vrij te downloaden is voor iedereen.

Zou je dus je eigen Smartphone willen bouwen en je hebt de juiste onderdelen, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen meer te maken over de licentie kosten voor het besturingssysteem, zolang je gebruik wilt maken van Android natuurlijk.

Ik ben benieuwd wanneer we de eerste 'home-made' Android toestellen zullen gaan zien verschijnen ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.