Nieuws
04 maart 2011 - Ron Smeets

Android nu grootste smartphone OS in de VS

Onderzoeksbureau Nielsen heeft de afgelopen drie maanden de verdeling van de smartphone markt in de VS onderzocht en in kaart gebracht. Hoewel de top 3 OS'en nek-aan-nek liggen is Android op dit moment het meest gebruikte smartphone OS in het land van Disney, Hollywood en fast food ;-) Het Google OS heeft 29% van de smartphone markt in handen, tegen 27% voor zowel Apple als BlackBerry.

Maar het plaatje van Nielsen (grote versie hieronder) toont nog meer leuke informatie over de Amerikaanse smartphone markt.

Zo kunnen we onder andere aflezen dat HTC, aanwezig met zowel Android als Windows Phone 7 toestellen, 19% van de Amerikaanse smartphone markt in handen heeft, Motorola (ook met zowel Android als WP7 toestellen vertegenwoordigd) 11% en Samsung (ook met Android en WP7) het moet doen met 7%. Apple en BlackBerry zijn, qua merk, de meeste populaire smartphone fabrikanten. Beiden hebben een marktaandeel van 27%. Nokia is nog steeds een hele kleine speler in de VS met een marktaandeel van 2%.

Nielsen heeft ook gekeken naar het gebruik van de verschillende smartphone OS'en en -merken per leeftijdsgroep. Daar valt vooral op dat de verdeling redelijk gelijk loopt. Het is dus niet zo dat jongeren bijvoorbeeld meer voor Android dan voor BlackBerry of Apple kiezen dan ouderen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.