Geruchten
19 augustus 2016 - Ron Smeets

Android Nougat wordt mogelijk toch nog deze maand losgelaten Diverse signalen wijzen naar een uitrol vanaf 22 augustus

Het begint er steeds meer op te lijken dat Android 7.0 Nougat nog deze maand beschikbaar zal komen. Daarover wordt al langer gespeculeerd, maar er zijn nu nieuwe aanwijzingen waardoor een release deze maand weer iets waarschijnlijker geworden. Beide bronnen wijzen 22 augustus aan.

Die datum is namelijk door een Canadese provider genoemd, en te zien in onderstaande screenshot van het update schema van de provider, als de dag waarop de nieuwe Android versie op weg gaat naar de Nexus (5X en 6P) toestellen. Formeel staat er overigens nog dat het gaat om een 'geplande datum', maar dat is gebruikelijk. Google zelf heeft de beschikbaarheid van Android Nougat immers officieel nog niet bekend gemaakt.

De tweede aanwijzing is het feit dat LG diezelfde dag, 22 augustus, heeft uitgekozen voor het 'Nougat demo programma' voor 2000 gelukkige, Koreaanse, G5 gebruikers.

Kortom, de voortekenen zijn goed. Nu nog afwachten of de verwachtingen ook echt uit gaan komen. Overigens hoef je vanaf 22 augustus, mocht het dan gaan gebeuren, nog niet meteen je Samsung, LG, HTC, Sony of andere non-Nexus smartphone naar de Android 7.0 update te laten zoeken. Het zal zeker nog enkele weken (en als je pech hebt maanden) duren voordat de nieuwste Android versie breed verspreid gaat worden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.