Geruchten
29 augustus 2016 - Ron Smeets

Android Nougat krijgt drie stevige kwartaal updates Gerucht speculeert voort op Google's eigen mededeling over updates voor de nieuwe Android versie

Met de release van Android 7.0 Nougat liet Google al weten dat ze voor de komende 12 maanden, tot de nieuwe Andoid (O) verschijnt, diverse updates zullen uitrollen. Daarop begonnen de geruchtenmolens natuurlijk weer volop te draaien. Komt de eerste update wellicht al voor de Kerst? Nog voordat veel bestaande (recente) Android smartphones Nougat ontvangen hebben dus?

Welnu, de beruchte lekbron @evleaks heeft ook een duit in het zakje van deze geruchten geworpen. Hij claimt te weten dat Google drie flinke kwartaal updates van Android Nougat gaat uitrollen. De versienummers worden 7.1, 7.1.1 en 7.1.2. Als die kloppen dan zou de eerste update mogelijk al de grootste zijn omdat die van .0 naar .1 'springt'.

https://twitter.com/evleaks/status/769883870992879618

Evan Blass zegt formeel niets over het tijdstip waarop de eerste update gaat komen, maar als het inderdaad drie kwartaal updates betreft, dan moet de eerste wel haast dit jaar nog verschijnen. Het lijkt mij althans sterk dat Google de drie updates over Q1, Q2 en Q3 van 2017 verdeeld. Dat zou namelijk betekenen dat de laatste update verschijnt als Android 'O' al gepresenteerd is. Maar nu ben in zelf hardop aan het speculeren. Eerst maar eens afwachten pf deze geruchten kloppen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.