Nieuws
15 augustus 2016 - Ron Smeets

Android Nougat al relatief snel naar de Galaxy Note 7 De nieuwste Android versie komt binnen enkele maanden en nog voor het eind van dit jaar

De Samsung Galaxy Note 7 komt later naar Nederland en België dan oorspronkelijk gepland. Het voordeel daarvan, voor zover je daar van mag spreken, is dat wij hier een paar weken minder lang hoeven te wachten op de Android 7.0 Nougat update voor de nieuwe Koreaanse phablet.

Samsung heeft dit weekend de release datum van de Android update min of meer bekend gemaakt. Dat wil zeggen; ze hebben aangegeven dat Nougat over twee tot drie maanden de Note 7 zal bereiken. Dat is nog een redelijk ruime termijn (ergens in oktober of november dus), maar Samsung moet natuurlijk eerst nog wachten op het moment dat Android 7.0 Nougat officieel uitgerold wordt door Google zelf. Dat gebeurt mogelijk deze maand al, maar een definitieve bevestiging daarvan is er nog niet.

Daarnaast zegt Samsung ook de feedback van Note 7 gebruikers te willen gebruiken voor de ontwikkeling van de Nougat update. Dat meldt althans de Korea Herald:

"Samsung Electronics also said it will offer operating system (OS) updates for the latest Android 7.0 Nougat, in two to three months, after gathering feedback from users."

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.