Geruchten
18 oktober 2015 - Ron Smeets

Android én Windows variant van nieuwe Alcatel OneTouch in de maak De Fierce XL lijkt een instapmodel te worden voor beide OS'en

Alcatel OneTouch werkt mogelijk aan een nieuwe smartphone waarvan zowel een Android als een Windows variant op de markt gaat komen. Notoire lekker @evleaks postte op twitter onderstaande foto van de Fierce XL van de Chinese fabrikant. Daarop is links de Windows versie- en rechts het Android model van het toestel te zien.

Of ze intern helemaal identiek zijn is de vraag maar op de voorzijde, onder het scherm is te zien dat de toetsen voor het menu uiteraard iets anders zijn. De Android versie heeft immers geen Windows logo ;) Dat zijn, zo te zien (rand van het scherm is duidelijk zichtbaar) fysieke verschillen zijn, maar het zou veel fraaier zijn mocht Alcatel OneTouch dat softwarematig opgelost hebben. Een soort van tweede display (a-la LG V10) met 'on screen' toetsen, bijvoorbeeld.

Enfin, als deze afbeeldingen, en eerdere geruchten, kloppen dan wordt de Fierce XL de eerste Windows 10 smartphone van Alcatel OT. Het zou dan ook logisch zijn dat de Android variant uitgerust wordt met Marshmallow, maar daarover wordt nog niets gemeld.

Enkele weken geleden was de Alcatel OneTouch Fierce XL ook al onderwerp van gesprek. Toen ging het vooral over de vermeende specs van het toestel. Zo zou hij een Snapdragon 210 processor met 2GB RAM aan boord hebben. Verder werd gesproken over 16GB intern geheugen, een 5.5 inch HD (1280 x 720) display, een 8 en 2 megapixel camera (achter- en voorzijde) en een 2500 mAh accu. Een heuse instapper dus. Eerst maar eens afwachten of al deze geruchten kloppen. De enige die daar iets zinnigs over kan roepen is de fabrikant zelf.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.