Geruchten
26 september 2016 - Ron Smeets

Android N updates voor de meeste Sony smartphones komen nog dit jaar Een gelekt screenshot toont welke Xperia's wanneer aan de beurt zijn

Eind augustus maakte Sony al bekend welke Xperia smartphones in aanmerking zouden komen voor een upgrade naar Android Nougat. Behalve dat toen opviel dat Xperia Z3 en oudere toestellen buiten de boot vielen wilde Sony ook nog niets zeggen over wanneer de eerste updates uitgerold zouden gaan worden.

Dit weekend is in Slowakije, tijdens een persconferentie van Sony, een powerpoint slide getoond waarop per model vermeld staat wanneer de Android N update beschikbaar komt. In hoeverre die data al helemaal definitief zijn is niet te zeggen. Feit is wel dat Sony van plan is om de meeste in aanmerking komende Xperia's nog voor het eind van dit jaar te voorzien van Android Nougat.

De Xperia XZ en X Performance zouden in oktober al aan de beurt zijn, gevolgd door de X en X Compact in november en de Z3+, Z5 en Z4 tablet in december. Iedereen met een Xperia XA en Xperia Ultra zal tot begin 2017 geduld moeten hebben.

Zoals gezegd valt te bezien in hoeverre deze informatie zal blijken te kloppen. Mocht Sony er in slagen de Android Nougat updates inderdaad als een viertrapsraket binnen enkele maanden onder alle geschikbte toestellen te verdelen, dan zou dat natuurlijk zeer fraai zijn.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.