Nieuws
07 augustus 2012 - Nichal Joosse

Android multi-user support in Jelly Bean kan aangezet worden

Op desktop-pc's is het de normaalste gang van zaken, maar op smartphones en vooral tablets is er nog geen sprake van om meerdere gebruikers te kunnen laten inloggen op de tablet met allemaal unieke en persoonlijke instellingen. Op smartphones is dit nog niet eens zo heel erg, maar tablets worden in veel gevallen door een heel gezin of door een koppel gebruikt. Een ontwikkelaar van het XDA heeft ontdekt dat Android 4.1 Jelly Bean stiekem ondersteuning biedt voor meerdere gebruikers, maar dat dit verborgen zit.

Het is natuurlijk een stuk handiger als een gebruiker de mogelijk heeft om voor anderen ook een profiel aan te maken die een eigen achtergrond heeft, een zelfgekozen lay-out, widgets anders gepositoneerd en natuurlijk apps die netjes zijn ingesteld per gebruiker.Het is momenteel wel mogelijk om meerdere accounts toe te voegen aan bijvoorbeeld de Twitter- en Facebook-app. Ook kunnen er meerdere mailaccounts ingesteld worden. Toch is dat niet goed genoeg, want als tabletgebruiker verlang je toch naar je eigen voorkeuren.

De functionaliteit zit er dus in, maar Google heeft het bewust begraven. De informatie van verschillende gebruikers (zoals aanmeldgegevens van verschillende diensten, mailaccounts, geïnstalleerde apps, enz.) zou bewaard worden in een aparte map. Google geeft nog geen commentaar op deze opties, maar geeft wel aan dat deze ondersteuning 'nog niet klaar is om geïmplemeenteerd te worden'. De verwachting is dat deze optie in de toekomst wel toegevoegd zal worden.