Nieuws
08 maart 2016 - Ron Smeets

Android Marshmallow op weg naar de drie Sony Xperia Z5 modellen Enkele dagen nadat de update in Japan beschikbaar kwam is nu ook de rest van de wereld aan de beurt

Sony is deze week gestart met de wereldwijde uitrol van de nieuwste Android, Marshmallow 6.0, update voor de Xperia Z5 modellen. Het is inmiddels al bekend dat de Japanse fabrikant gaat stoppen met de Xperia Z reeks, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat eigenaren van deze toestellen niet met smart zitten te wachten op de nieuwste Android versie. Welnu, voor de Xperia Z5 (ook de Compact en Premium) is dat wachten nu verleden tijd.

Sony heeft behalve alle vernieuwingen en updates van Android zelf ook nog het een en ander aangepast. De eerste bevindingen van Xperia Z5 eigenaren die de nieuwe versie al geinstalleerd hebben zijn verwegend positief. Het OS en de UI zijn beduidend sneller en soepeler geworden. Verder wordt ook melding gemaakt van diverse bugfixes zoals de niet goed functionerende automatische helderheid van het scherm en problemen met Bluetooth koppelingen. Verder zou ook de vingerafdruk scanner sneller geworden zijn. Die vond ik overigens al niet de slechtste qua snelheid en precisie. Enfin, ik ben zeer benieuwd naar de werking van mijn Xperia Z5 Compact wanneer de update binnen is. Vanochtend stond die in ieder geval nog niet 'klaar'.

Opvallend is wel dat de STAMINA accubesparing optie niet in de nieuwe Android versie opgenomen is. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat Android 6.0 uitgerust is met een 'eigen' energiebesparende feature; Doze. Sony zegt overigens wel dat de STAMINA optie in een volgende update wel weer van de partij zal zijn.

Hieronder staat een korte demo video van een Xperia Z5 met de officiele Android Marshmallow update.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.