Nieuws
06 april 2016 - Ron Smeets

Android Marshmallow nu 'populairder' dan Gingerbread Marktaandeel van de nieuwste Android versie nu op 4.6%

Google heeft vandaag de nieuwe 'marktaandelen' van de diverse Android versie's gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de nieuwste variant van het OS, Marshmallow, ruim vijf maanden na de release eindelijk populairder is dan de versie van een jaar of vijf geleden; Gingerbread. Android Marshmallow stond de afgelopen weken op 4.6% van alle toestellen die de Google Play Store App openden. Een verdubbeling ten opzichte van een maand geleden. Lollipop blijft met een aandeel van 35.8% nog altijd de meest gebruikte Android versie, gevolgd door KitKat (33.4%) en Jelly Bean (21.3%).

De groei van Marshmallow gaat overigens minder snel dan die van Lollipo ruim een jaar geleden. Dat komt onder anderen doordat fabrikanten als Motorola en LG, toen al heel snel met updates op de proppen kwamen. Dit jaar duurde, en duurt, dat langer. Daarnaast lijkt ook de vraag naar de nieuwe Nexus toestellen, die standaard als eerste met de nieuwste Android versie uitgerust worden, iets lager dan in voorgaande jaren. Inmiddels liggen natuurlijk wel de nieuwe Galaxy S7 en S7 edge in de schappen die ook op Marshmallow draaien. Hoe dan ook, het zal nog wel even duren voordat Marshmallow alle oudere versie's gepasseerd. Sterker nog, het is zeer waarschijnlijk dat tegen die tijd de volgende (twee) versie's van het OS ook al beschikbaar zijn.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.