Nieuws
07 december 2015 - Ron Smeets

Android Marshmallow gebruikers klagen over fletse schermkleuren Google erkent dat de RGB settings niet juist zijn en werkt aan een oplossing

Heel erg veel Marshmallow gebruikers zijn er nog niet maar op diverse fora doken de afgelopen dagen klachten op over de beeldkwaliteit van video's die via de Nexus Player op toestellen met de nieuwste Android versie bekeken worden. Zo zouden de kleuren fletser zijn en is er soms een grijze waas te zien op plekken waar het beeld zwart moet zijn. Hieronder staan twee afbeeldingen waarbij het verschil tussen de videospelers van Lollipop en Marshmallow goed te zien is.

Google heeft de problemen inmiddels erkent en zegt dat er al hard aan een oplossing gewerkt wordt. De problemen zouden volgens de fabrikant te maken hebben met een gewijzigd RGB kleurprofiel waardoor eenvoudig gezegd minder kleuren beschikbaar zijn. Die verandering blijkt dus niet helemaal goed uit te pakken. Het probleem uit zich met name bij OLED schermen en bij diverse toestellen waarop de Marshmallow update al geïnstalleerd is.

Er waren ook vergelijkbare klachten van Nexus 5X en Nexus 6P maar dat zou volgens Google een andere oorzaak hebben. In beide gevallen wordt er gewerkt aan een oplossing die met een volgende (bugfix) update uitgerold zal worden. Wanneer dat zal zijn wordt nog niet gemeld.

Statement Google:

Hey everyone, We understand the severity of this issue. It's a widespread problem impacting all Nexus Players on 6.0. We're working as fast as possible to resolve it.

We also noticed similar problems on Nexus 6P and 5X, as reported in #14; however, those had a different root-cause. Those have been fixed internally, and will be included in a future MR.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.