Nieuws
13 september 2011 - Ron Smeets

Android Market nadert 6 miljard downloads in 2011

Sinds de lancering van de Android Market is de applicatie winkel van het Google OS al bezig aan een gestage, soms zelfs explosieve groei. Momenteel zit de Android Market in een explosieve groeifase. Alleen al in de maand augustus werden er meer dan 20.000 nieuwe Apps toegevoegd. Ter vergelijk, de App Store van Apple kreeg er in die maand 15.000 apps bij.

Een andere graatmeter voor het succes van een applicatie winkel is het aantal gedownloade apps. De teller van de Android Market staat dit jaar al bijna op 6 miljard en verwacht wordt dat hij op 31 december de 8.1 miljard gepasseerd zal zijn.

Het getal van 6 miljard downloads heeft nog een aardige betekenis. De onderzoekers hebben namelijk becijferd dat de App Store over heel 2011 zo'n 6 miljard downloads zal registreren. Daarmee is de Android Market nu dus de meest succesvolle, in aantallen downloads, applicatie winkel.

De verhouding tussen gratis en betaalde apps ligt al vanaf het begin rond de 35% en dat blijft ook ongeveer zo. De gemiddelde prijs van een betaalde app ligt op $3.13 en ze leveren gemiddeld $2500 dollar op. Opvallend is verder dat de opbrengst van weer applicaties verreweg het grootst is met ruim 21.000 dollar, gemiddeld.

Android-Market-Revenue-Per-App-Type Android-Market-Groei

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.