Nieuws
06 juli 2010 - Ron Smeets

Android Market heeft verreweg de meeste gratis Apps

Van alle mobiele applicatie winkels kun je in de Android Market, in verhouding, de meeste gratis applicaties vinden. En het verschil met de andere applicatie winkels is aanzienlijk.

Zo zijn in de Android Market 57% van de apps gratis. Bij de App Store van Apple is dat 28% (23% in de iPad afdeling), de OVI Store (Nokia) 26% en in Windows Marketplace 'slechts' 22%. Hieronder kun je een tweetal grafiek zien van de 8 'belangrijkste' applicatiewinkels met daarin de verhouding tussen gratis- en betaalde apps en de gemiddelde prijzen van de apps per winkel.

Het zal niemand echt verbazen dat de gemiddelde prijs per applicatie bij Apple relatief hoog is. Toch betaal je bij Windows Marketplace en BlackBerry App World gemiddeld per applicatie nog iets meer. Gemiddeld gezien zijn de applicaties voor Palm's het goedkoopst, gevolgd door die van de Nokia OVI Store en de Android Market. App-Stores-Prices

Via: Phandroid

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.