Nieuws
18 maart 2011 - Ron Smeets

Android Market hard op weg App Store in te halen

De App Store van Apple is met zo'n 350.000 apps nog altijd verreweg de grootste applicatie winkel. De Android Market is met ca. 250.000 applicaties de goede nummer twee, maar wel op respectabele afstand van Apple's winkeltje ;-)

Toch ziet het er naar uit dat dit niet lang meer gaat duren. Met de huidge groeicijfers, als die gelijk blijven, zou de Android Market over een maand of acht, rond de jaarwisseling dus, de App Store al kunnen hebben ingehaald.

De afgelopen zes maanden kwamen er namelijk 150.000 nieuwe Android applicaties bij terwijl de App Store een groei kende van 'slechts' 65.000 apps. Met die groei zou de Android Market over zes maanden dus zo'n 400.000 apps tellen en de App Store ca. 415.000. Als je met dezelfde 'groeiformule' doorrekent dan zal de Android Market in de achtste maand, gerekend vanaf nu, de App Store dus inhalen als het gaat om het grootste aanbod van applicaties.

Wat betreft het aantal downloads is het verschll tussen de Android Market en App Store nog iets groter; 5.6 miljard (Apple) versus 1.9 miljard (Android) in 2010, maar als het aanbod van apps zich ontwikkeld zoals hierboven berekend, dan zal dat verschil dit jaar ongetwijfeld ook een stuk kleiner worden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.