Nieuws
19 januari 2011 - Ron Smeets

Android Market: 103 App downloads per seconde

Terwijl de App Store bijna haar 10 miljardste download mag bijschrijven is, zo heeft AndroidLib onderzocht, ook de Android Market hard op weg. Momenteel worden er 103 Android apps per seconde gedownload, ofwel 8.9 miljoen per dag. De totale download teller staat op ruim 2.7 miljard.

AndroidLib heeft ook becijferd dat er op dit moment ruim 225.000 apps in de Android Market staan. Daarvan zijn 149.630 gratis te downloaden en aan 75.576 hangt een (klein) prijskaartje.

De Android Market is ruim een jaar later gelanceerd dan zijn grootste concurrent, de App Store, maar vooral het laatste jaar stijgt het aantal beschikbare apps en downloads explosief. In januari van 2010 telde de Android Market ruim 20.000 apps. Dat aantal is in een jaar dus meer dan vertienvoudigd. Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat de Android Market groter zal zijn dan die van Apple. Op zich ook logisch want er zijn natuurlijk veel meer Android dan Apple toestellen. android-market-225k android-market-225k-2

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.