Geruchten
26 mei 2015 - Ron Smeets

Android M moet efficienter en zuiniger omgaan met geheugen en accu Dat zijn althans de laatste geruchten rondom de volgende Android versie

Eind deze week start Google I/O. Daar zal zeker ook gesproken worden, al dan niet aangevuld met een formele onthulling, over de volgende Android versie; Android M, of Macademia Nut Cookie zoals de codenaam zou luiden.

De komende dagen zullen de geruchtenmolens op volle toeren blijven doordraaien. Zo weet een anonieme bron van Android Police te melden dat Google bij de ontwikkeling van Android M de focus vooral gelegd heeft op het verbeteren van de accuduur en het geheugen (RAM) gebruik.

Dat zijn natuurlijk twee punten waarover ook nog redelijk veel geklaagd wordt door smartphone gebruikers, maar dat geldt ook voor andere systemen dan Android. Het is wel zo dat Android vaker negatief in het nieuws komt op deze punten. Met name na het uitrollen van een update of wanneer een nieuw toestel op de markt komt. Uiteraard wil dat niet altijd zeggen dat het probleem bij de software ligt, maar feit is wel dat zowel Google als ook de fabrikanten er goed aan doen om hier aandacht aan te blijven schenken in de hoop dat het allemaal nog veel beter wordt.

Dezelfde bron weet ook nog te melden dat Google, net als bij Lollipop, van plan is om wederom een developer preview van de nieuwe Android versie beschikbaar te stellen. Wanneer dat gaat gebeuren? Dat is nog niet bekend. Mogelijk de eind deze week, tijdens Google I/O meer informatie daaromtrent losgelaten wordt. Afwachten maar.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.