Geruchten
07 mei 2015 - Ron Smeets

Android M duikt even op in agenda van Google I/O

Dat de volgende grote update van het Android OS een naam krijgt die met de letter 'M' begint is natuurlijk geen nieuws. Het feit dat Google Android M al even vermeld werd in de beschrijving voor een van de sessies tijdens de Google I/O conferentie die eind deze maand gehouden wordt wel. Inmiddels is die melding alweer verdwenen.

Volgens het bericht wordt Android M een OS dat de kracht van het besturingssysteem naar alle mogelijke werkplekken brengt. Dat doet denken aan de uitspraken van Windows topman Nadella die enkele maanden geleden riep dat Windows 10 'overal' op kan draaien, maar dit ter zijde.

Natuurlijk wordt verder nog niets gezegd over de nieuwe Android versie. De vraag is ook of Google eind deze maand de opvolger van Lollipop al zal presenteren. Op dit moment valt het gebruik van die versie namelijk nogal tegen. Begin deze maand waren Lollipop 5.0 en 5.1 op nog geen 10% van de huidige Android toestellen terug te vinden. Dan lijkt de aankondiging van een opvolger, deze maand al, op z'n minst aan de vroege kant. Bovendien meldden eerdere geruchten dat de focus tijdens Google I/O vooral zal liggen op de nieuwe Android Wear. We zullen het wel zien, over een week of drie.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.