Geruchten
05 november 2014 - Ron Smeets

Android Lollipop voor 'oude' Nexus modellen komt op 12 november Uitrol ruim een week vertraagd

De uitrol van Android 5.0 Lollipop naar fabrikanten is deze week begonnen. De eerste toestellen die de nieuwste versie van het Google OS zullen ontvangen zijn, zoals gewoonlijk, de Nexus modellen. Daarbij staan de nieuwe Nexus 6 en Nexus 9 tablet voorop, maar ook de oudere modellen, zoals de Nexus 4, 5 en 7, zouden deze week al aan de beurt zijn.

Welnu, als de informatie die afkomstig is van de Android Police oprichter klopt, dan is de uitrol van Android 5.0 Lollipop voor de oudere Nexus toestellen opgeschoven naar 12 november. Dat meldt Artem Russakovskii althans op zijn Google+ pagina.

De belangrijkste reden voor deze vertraging is het feit dat Google nog wat meer tijd nodig heeft om Lollipop voor de oude Nexus modellen in orde te maken. Denk aan het fixen van bugs en finetuning van de software.

Enkele uren nadat Artem de mededelingen over de vertraging deed doken reacties op waarin Nexus eigenaren beweerden dat ze de Lollipop update toch al ontvangen hadden. Die konden echter niet bevestigd worden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de informatie van Artem, aangezien Google er zelf nog niet op gereageerd heeft. Kwestie van afwachten dus.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.