Nieuws
05 februari 2015 - Ron Smeets

Android Lollipop voor de Xperia Z2 en Z3 worden deze maand verwacht Vodafone Australië 'onthult' komst van de nieuwste Android voor twee Sony Xperia's

Kort nadat Google de komst van Android 5.0 Lollipop aangekondigd had liet Sony al weten dat vrijwel alle Xperia toestellen van de afgelopen twee jaar geupdate zouden gaan worden en dat de uitrol begin 2015, dat is nu dus zo ongeveer, zou starten.

Natuurlijk wordt door eigenaren van een Xperia Z2 of Z3 het hardst geschreeuwd om de nieuwste Android versie. In november werd bekend dat een selecte groep Zweedse Xperia Z3 (Compact) gebruikers uitgekozen waren voor een beta-versie test. Sindsdien is het eigenlijk relatief stil gebleven rondom de komst van Android 5.0 Lollipop naar de Sony Xperia smartphones. Tot vandaag.

Niet Sony zelf maar Vodafone Australie heeft nu informatie naar buiten gebracht dat de Lollipop update voor de Xperia Z2 en Z3 deze maand verwacht wordt. Letwel, het betreft het moment waarop de provider verwacht dat ze de software voor testdoeleinden zullen ontvangen. In de praktijk kan dat echter ook betekenen dat zogenaamde 'provider-loze' toestellen op dat moment ook al een update van Sony mogen verwachten. Laten we hopen dat dit klopt want na mijn Galaxy S5 en One M8 wacht ik zelf ook nog met smart op de Lollipop udpdate voor mijn Xperia Z3 ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.