Nieuws
28 januari 2015 - Ron Smeets

Android Lollipop voor de HTC One M8 nu ook beschikbaar HTC is gestart met de uitrol van de nieuwste Android versie

Op het moment dat ik nog bezig was met het afronden van de Lollipop update op mijn Galaxy S5 verscheen op mijn One M8 de melding dat er een software update beschikbaar was. Je raadt het al... Android 5.0 Lollipop. HTC beloofde een tijdje geleden al dat de update in januari uitgerold zou worden en dat is dus gelukt, met drie dagen speling ;)

Op dit moment wordt de nieuwe software, die overigens bijna 140 MB kleiner is dan die voor de Galaxy S5, gedownload en geinstalleerd. Uiteraard geldt ook voor een update van 780 MB dat het raadzaam is om die via een WiFi verbinding te downloaden.

Goed nieuws dus ook voor iedereen met een HTC One M8 in Nederland. Inmiddels heeft de fabrikant de start van de update in de Benelux bekend gemaakt. De belangrijkste wijzigingen:
- Vernieuwd uiterlijk met Lollipop-design
- Vernieuwd lock screen met daarbij notificaties
- Verbeterde privacy-mogelijkheden en -functionaliteit
- Multitasken: het is nu nog makkelijker te switchen en bladeren tussen recente apps
- Toevoeging van zoekfunctionaliteit binnen de instellingen

Het totale installatieproces van Android Lollipop neemt op de One M8 iets langer in beslag dan op de Galaxy S5. Mijn HTC herstartte in totaal drie keer terwijl de Samsung aan twee reboots genoeg had. De installatie wordt natuurlijk volledig automatisch uitgevoerd dus die tien minuten extra maken eigenlijk helemaal geen verschil. Bovendien is een dergelijke update iets dat hooguit twee keer per jaar plaatsvindt.

Goed, na bijna 30 minuten heb ik dus nu ook een One M8 met Android 5.0 Lollipop. Uiterlijk zijn er, naast het material design en de meldingen op het lockscreen, nauwelijks zichtbare veranderingen. Dat was bij de Galaxy S5 ook al het geval. Hoe de One M8 met de nieuwste Android versie presteert zal in de komende dagen moeten blijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.