Geruchten
03 november 2014 - Ron Smeets

Android Lollipop update in december al naar de Galaxy S5? Nieuwste Android dit jaar nog naar Samsung flagship

Eerder deze week postte Samsung een foto die op twee manieren die de geruchten deed aanwakkeren dat de Galaxy Note 4 al snel de Android L(ollipop) update zou krijgen. Welnu, vandaag wordt de Galaxy S5 ook genoemd als een van de Samsung's die mogelijk zelfs al in december de nieuwste Android versie gaat ontvangen.

Samsung zelf heeft deze geruchten bevestigd noch ontkracht. De bron van deze nieuwe berichten beroept zich op bronnen die verder natuurlijk anoniem wensen te blijven.

Meer, of preciezere, informatie over wanneer welke Galaxy S5 varianten of landen aan de beurt zijn wist de bron niet te melden, alleen dat het in december van start gaat. Dat kan dus ook helemaal aan het eind van de maand zijn, gevolgd door een gefaseerde uitrol in de weken daarop volgend.

We zullen moeten wachten op de eerste officiele berichten van Samsung over het update schema van de bestaande (en oudere) toestellen. Dat de Galaxy S5, Note 4 en Galaxy Alpha geupgrade gaan worden naar Android 5.0 is natuurlijk zo goed als zeker. Begin deze maand dook zelfs al een video (zie hieronder) op waarin de Galaxy S5 te zien was met de nieuwste Android versie. Er wordt dus al aan gewerkt. 

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.