Nieuws
02 december 2014 - Ron Smeets

Android Lollipop staat nog niet 'op de kaart' Maandelijkse Android versie metingen

Android Lollipop (5.0) is sinds 3 november beschikbaar voor fabrikanten en de eerste Nexus toestellen met het nieuwste Google OS liggen ook al, zij het mondjesmaat, in de winkels. Er waren in de afgelopen zeven echter nog niet voldoende Lollipop smartphones om deze versie al op te laten duiken in de nieuwste tellingen van de verschillende Android versies. Dat wil dus zeggen dat de penetratie van Lollipop nog onder de 0.1% ligt.

Net als vorige maand is Jelly Bean met 48.7% nog altijd de meest gebruikte versie van het Google OS, maar het aandeel daalde wel met 2.2%. Het gebruiksaandeel van KitKat steeg met 3.7% naar 33.9%. In onderstaande tabel en grafiek zie je een overzicht van alle verschillende Android versies. En ja, Froyo is nog steeds niet helemaal verdwenen.

Het volgende meetmoment is begin januari. Android Lollipop zal dan ongetwijfeld wel op de kaart staan. De vraag is alleen op welke positie. De rode lantaarn zal wel in handen van Froyo blijven maar of de komende maand al genoeg Lollipop toestellen, en -updates verspreid gaan worden om ook Ice Cream Sandwich al te verslaan?

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.