Nieuws
25 mei 2015 - Ron Smeets

Android Lollipop nu populairder dan Ice Cream Sandwich Bijna één op de tien Android's hebben nu de nieuwste versie aan boord

De cijfers dateren al van begin deze maand en over een week of twee zullen de nieuwe grafieken verschijnen, maar de groei van Android Lollipop verliep de eerste vier maanden, na de officiële onthulling eind vorig jaar, behoorlijk traag. In april, toen de Galaxy S6 (edge) beschikbaar kwamen en met miljoenen tegelijk over de toonbank vlogen, groeide het aandeel Lollipop van 5.4% naar 9.7%. Daarmee is Lollipop nu 'populairder' dan Ice Cream Sandwich, maar Jelly Bean (4.1 t/m 4.3) en KitKat (4.4) staan samen nog op bijna 80% van alle Android toestellen die de Google Play Store bezoeken.

Ook de komst van Lollipop upgrades voor enkele bestaande, goed verkochte, smartphones speelde daarbij ongetwijfeld een rol. Hieronder staat een lijst van alle toestellen die momenteel de Lollipop upgrade al ontvangen hebben, waarvan de update uitrol loopt, en de toestellen die standaard met de nieuwste Android versie in de winkels liggen. Het zal mij dan ook benieuwen hoe de getallen er over enkele weken uit zien.

- Samsung Galaxy S6
- Samsung Galaxy S6 Edge
- Samsung Galaxy S5
- Samsung Galaxy S5 Active
- Samsung Galaxy S5 Duos
- Samsung Galaxy S4
- Samsung Galaxy S4 Active
- Samsung Galaxy S4 Duos
- Samsung Galaxy Alpha
- Samsung Galaxy Note 4
- Samsung Galaxy Note Edge
- Samsung Galaxy Note 3


- LG G4
- LG G3
- LG G2
- LG G Flex 2
- Nexus 5
- Nexus 4

- HTC One M9
- HTC One M8
- HTC One M7

- Sony Xperia Z
- Sony Xperia Z3 Compact
- Sony Xperia Z3 Dual
- Sony Xperia Z2
- Sony Xperia Z1
- Sony Xperia Z1 Compact
- Sony Xperia Z Ultra

- Motorola Moto X (2014)
- Motorola Moto G (2014 en 2013)
- Motorola Moto E (2015)
- Nexus 6

- Huawei P8

- Asus Zenfone 2

- OnePlus One

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.