Nieuws
28 januari 2015 - Ron Smeets

Android Lollipop 5.0 op weg naar de Galaxy S5 Update is nu ook over-the-air (OTA) beschikbaar

Op het moment dat ik dit schrijf is de Android 5.0 Lollipop update net gedownload naar mijn Galaxy S5. Het is nu nog even wachten tot de installatie afgerond is. Het goede nieuws is dus dat Samsung nu ook in Nederland gestart is met het over-the-air (OTA) uitrollen van de nieuwste Android versie voor de Galaxy S5. Via Samsung Kies was de update al enkele dagen beschikbaar maar ik denk dat de meeste 'gewone' gebruikers wachten op de automatische update melding en een download via WiFi. Dat laatste is wel aan te raden want de totale update is 919 MB groot.

Mocht je nog geen automatische melding gehad hebben dat de software update beschikbaar is dan kun je via de instellingen natuurlijk ook even handmatig controleren via: Instellingen -> Algemeen -> Toestel Info -> Software Update. Mocht jouw toestel dan nog steeds melden dat er geen update beschikbaar is, dan moet je nog enkele dagen geduld hebben. Updates worden doorgaans gefaseerd uitgerold.

Het totale update proces duurt ongeveer 20 minuten. Daarbij komt natuurlijk ook nog de tijd die nodig is om de update-bestanden (919 MB) te downloaden, maar dat is afhankelijk van de snelheid van de WiFi verbinding die je gebruikt. Succes!

Na installatie zie je uiterlijk, op het eerste gezicht, weinig verschil. Het material design van Google is met name zichtbaar in de menu's en (Google) apps. Mocht je de eerste minuten na installatie de indruk hebben dat het toestel langzaam geworden is, bedenk dan dat dit komt doordat heel veel apps meteen na installatie ook geupdate worden. Bij mijn toestel stond die teller na 10 minuten op 47 ;) Ik ben benieuwd hoe de Galaxy S5 met Lollipop bevalt. Reageer maar!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.