Nieuws
08 augustus 2013 - Nichal Joosse

Android krijgt app voor het vinden van verloren toestellen

Aan het eind van deze maand zal Google de app Android Device Manager lanceren. Deze app helpt de gebruiker bij het lokaliseren en terugvinden van verloren telefoons of tablets. De app werkt alleen op apparaten die Android 2.2 of later draaien. Google is behoorlijk laat met de nieuwe applicatie. Apple heeft al langere tijd 'Find My iPhone' en 'Find My Mac' en ook Microsoft heeft al een vergelijkbare app. Een aantal fabrikanten hebben al vergelijkbare applicaties ontwikkeld, zoals My Experia van Sony. 

De functies van Android Device Manager zijn dan ook vergelijkbaar met die van de 'concurrenten': Android Device Manager speelt de ringtone van een verloren telefoon op maximaal volume af, zelfs al staat het toestel in de stille modus. Gebruikers moeten ingelogd zijn met hun Google-account om de dienst te kunnen gebruiken. Dit kan ook thuis achter de pc of laptop. Zodra de locatie van de telefoon is achterhaald, is het toestel live op de kaart te volgen.

Wanneer je telefoon wordt gestolen, is het ook mogelijk om op afstand alle data van het apparaat te verwijderen. Sowieso zal het voor de dief onmogelijk zijn om toegang te krijgen tot alle data van het toestel. Enige nadeel is dat de telefoon niet meer vindbaar zal zijn wanneer het toestel wordt uitgeschakeld, maar dat is bij alle vindapps zo. De applicatie zou later deze maand moeten verschijnen, maar wordt niet automatisch meegeleverd met het nieuwe Android 4.3.  

Over de auteur: Nichal Joosse