Nieuws
14 augustus 2014 - Ron Smeets

Android KitKat update voor de Alcatel OneTouch Idol X+

Goedkopere smartphones moeten het worden doorgaans uitgerust met 'oudere' Android versies en missen ook vaak de boot als het gaat om updates naar nieuwere Android releases.

Gisteren noemde ik het nog een van de redenen dat er nog zoveel oude Android versies in gebruik zijn. Welnu, Alcatel OneTouch geeft voor de eigenaren van de IDOL X+ het voorbeeld dat het ook anders kan. 

Deze week nog, 15 augustus volgens de fabrikant, ontvangen alle IDOL X+ eigenaren wiens toestel op Jelly Bean draait, een KitKat update. Laten we hopen dat de fabrikant het goede voorbeeld ook een vervolg geeft met updates voor toestellen die wel hier in Nederland verkocht zijn en nog op ICS of Jelly Bean draaien. ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.