Nieuws
11 september 2014 - Ron Smeets

Android: KitKat groeit, maar Jelly Bean ook nog

Een maand geleden was 1 op de 5 Android toestellen uitgerust met KitKat (4.4). Inmiddels is dat gegroeid naar bijna 1 op de 4 (24.5%). Dat blijkt uit de meest recente metingen van Google. De meest recente, beschikbare, versie van het Android OS groeit dus nog steeds gestaag door.

De vorige versie, Jelly Bean, zag haar marktaandeel ook nog groeien en blijft daarmee verreweg het meest gebruikte Android OS met in totaal 53.8%.

Oudere versies zoals Ice Cream Sandwich en Gingerbread dalen terwijl Froyo gelijk blijft op 0.7%. Volgens Google zijn er wereldwijd ook nog ca 1% Android toestellen die een nog oudere versie van het OS hebben, maar die kunnen niet meer via de Google Play Store 'gemeten' worden. 

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.