Nieuws
04 november 2014 - Ron Smeets

Android KitKat gebruik nu boven de 30% Nieuwe versie ligt al op de loer

Op de dag dat Google de nieuwste Android, 5.0 Lollipop, gaat uitrollen is de maandelijkse versie meting van het Google OS weer afgerond.

Op dit moment is 30.2% van alle toestellen die de afgelopen zeven dagen de Google Play Store bezocht hebben voorzien van 4.4.X KitKat. Daarmee is de vorige Android versie nog altijd niet de meest gebruikte. Jelly Bean is met 50.9% nog altijd de 'leider'.

Het gebruik van oudere versies zoals Ice Cream Sandwich en Gingerbread daalt al maanden gestaag. Respectievelijk 8.5% en 9.8% van alle toestellen is daar nog mee uitgerust. Dat zijn vooral smartphones en tabets die niet geschikt bleken te zijn voor een upgrade naar nieuwere versies en goedkope 'Gingerbread en ICS' toestellen die in sommige landen nog altijd verkocht worden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.