Nieuws
05 april 2013 - Ron Smeets

Android Jelly Bean marktaandeel nu op 25%

Google heeft deze week de nieuwe 'marktaandelen' van de diverse Android versies gepubliceerd. Tot nu toe werden die gemeten aan de hand van de Android toestellen die gedurende de eerste week van de maand inlogden op de Google servers.

Om een beter beeld te krijgen heeft Google besloten om vanaf deze maand te kijken naar Android toestellen (en gebruikers) die gedurende een periode van 14 dagen apps gedownload of geupgrade hebben. Dit geeft een beter beeld van de actieve Android versies, aldus Google.

Jelly Bean wordt nu (in maart dus) gebruikt op 25% van de actieve Android toestellen. Gingerbread is nog steeds de meest gebruikte Android versie met een aandeel van 39.8%, gevolgd door Ice Cream Sandwich met 29.3%. Opvallend is dat er ook nog altijd actieve Android gebruikers zijn die met Donut, de eerste versie (1.6) werken.   Mensen die maar moeiljk afscheid kunnen nemen van hun G1 wellicht ;-))

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.