Nieuws
07 januari 2011 - Ron Smeets

Android is iOS voorbij in de VS

Volgens een rapport van Comscore heeft het Android OS in America iOS ingehaald op de lijst van meest gebruikte (en verkochte) smartphone OS'en. Het Google OS staat daar nu op de tweede plek.

Op nummer één blijft vooralsnog RIM (BlackBerry), maar de Canadezen zien hun voorsprong wel steeds verder slinken. Opvallend is ook nog dat Microsoft's aandeel verder weggezakt is. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de cijfers dateren van november en toen was Windows Phone 7 pas een week of twee op de markt.

Smartphone marktaandeel VS (per november 2010) Smartphone-OS-USA-Nove10

Bij de fabrikanten waren geen grote verschuivingen zichtbaar. Samsung blijft de nummer 1 in de VS, op de voet gevolgd door LG. Motorola is aan de andere kant van de oceaan nog steeds de nummer drie, gevolgd door RIM en Nokia. Apple staat niet in de Top 5 van toestel fabrikanten, maar dat komt natuurlijk omdat de boys uit Cupertino maar één toestel maken.

Toestel fabtikanten marktaandeel VS (per november 2010): Toestel-Fabrikanten-VS-Nove10

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.