Nieuws
04 juli 2008 - Ron Smeets

Android installeren op de Nokia N810 fluitje van een cent

Zoveel N810 gebruikers zijn er natuurlijk niet maar voor diegenen die wél de nieuwste Nokia Internet Tablet in hun collectie hebben is dit wellicht een leuke optie.

Het schijnt (kan het zelf dus niet proberen zonder N810 ;-)) namelijk poepie eenvoudig te zijn om Android erop te installeren.

Eerst download je de Android image file (android.img.bz2) naar de N810, dat kan via deze of deze link.

Vervolgens installeer je de 'Android installer'. Hiervoor kun je deze of deze link gebruiken.

Als de instructies kloppen is het daarna nog slechts een kwestie van het toestel uit en aan zetten en klaar is kees. Android verschijnt vervolgens als programma in het menu 'Extras'. Je moet wel even wat geduld meebrengen want het opstarten van Android kan een minuut duren.

Wil je er toch eerst iets meer over lezen voordat je ermee aan de slag gaat dan kun je hier kijken voor tips, tricks en gebruikers ervaringen.Gerelateerde links:
Nieuwe Nokia Internet Tablet officiëel aangekondigd
Nieuwe firmware voor de Nokia N800 en N810
Android op de HTC TyTN II
Android demo door Google zelf
Android op de Nokia N95
Eerste Google Android Phones komen 'pas' in Q4
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.