Entertainment
23 december 2010 - Ron Smeets

Android in Space (video)

Ruim een week geleden schreef ik al over het project waarbij een aantal Google Nexus S toestellen aan een weerballon gehangen werden om de 'ruimte te gaan verkennen' ;-)

Welnu, de meeste van die toestellen hebben hun ruimtereis overleeft en hieronder kun je een video zien, geschoten met een van die Nexus S toestellen, van een Android in Space. De video toont onder andere het moment dat de weerballon knapt. Cool!

Enkele 'reisgegevens': De maximum snelheid die gehaald werd was 223 km/h. De weerballon knapte op 32.73 kilometer hoogte en de hele vlucht duurde 2 uur en 40 minuten, waarvan 34 minuten voor de 'terugreis' ;-) De Google Nexus S bleef werken, zelfs bij -50 graden en de GPS werkte tot ca. 18 kilometer hoogte. Voor de liefhebbers staat hieronder nog een video van het project. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.