Nieuws
25 januari 2012 - Ron Smeets

Android ICS voor Sony Ericsson toestellen komt in de lente

In oktober, vlak ná de lancering van Android Ice Cream Sandwich (ICS) liet Sony Ericsson al weten dat haar '2011 Xperia toestellen' geschikt zijn voor de nieuwe Android versie. Wanneer deze update uitgerold zou gaan worden werd toen nog niet gezegd.

Later deden geruchten de ronde dat de eerste Xperia's deze maand al voorzien zouden gaan worden van Android ICS. Welnu, dat blijkt dus niet te kloppen.

Nieuwe berichten melden nu dat de ICS upgrade voor de genoemde Xperia modellen, plus de Tablet S en P, deze lente uitgerold gaan worden. Dat kan dus alles zijn tussen maart en juni. Een officieel statement van Sony Ericsson is er nog niet, maar de fabrikant heeft het 'update window' genoemd in een gesprek met The Verge. Overigens circuleerde vlak voor de Kerst ook al het bericht dat de ICS upgrade voor de Neo, Arc S en Ray eind maart beschikbaar zou komen. Dat komt dan wel weer (enigszins) overeen met de nieuwe berichten.

Voor wie het gemist mocht hebben, begin december gaf Sony Ericsson een bijzonder verhelderend inzicht in het proces voor de implementatie van een nieuwe Android versie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.