Nieuws
08 juni 2012 - Ron Smeets

Android ICS voor de Sony Ericsson Xperia Mini Pro onderweg

Sony Mobile (voorheen Sony Ericsson) is duidelijk bezig met een, broodnodige, inhaalslag op OS en software gebied. De fabrikant heeft al meerdere malen laten weten dat alle Xperia modellen uit 2011 (behalve de Xperia Play, helaas) een upgrade naar Android 4.0 ICS zullen krijgen.

Welnu, de Xperia Mini Pro is de volgende die in dat kader aan de beurt is. Volgens Sony Mobile wordt de update, zoals gewoonlijk, gefaseerd uitgerold naar alle toestellen (wereldwijd). Gelockte exemplaren (van providers) zullen mogelijk wat langer moeten wachten voordat ze de update ontvangen.

Helaas moet je de update, zoals bij de meeste Sony (Ericsson) toestellen nog het geval is, via een PC of Laptop downloaden en installeren. Daarvoor heb je ook de meest recente versie van Sony's PC Companion software nodig. Wanneer de Xperia Mini (zonder toetsenbord dus) aan de beurt is, is nog niet bekend.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.