Nieuws
22 december 2011 - Ron Smeets

Android ICS vanaf eind maart voor Xperia Arc S, Neo V en Ray

Sony Ericsson heeft gisteren weer wat meer duidelijkheid gegeven over het upgrade proces voor de '2011 Xperia modellen' naar Android Ice Cream Sandwich. Eerder ging nog het gerucht dat de eerste toestellen al vanaf januari geupgrade zouden gaan worden, maar dat blijkt dus niet juist.  

De Zweeds-Japanse fabrikant schrijft op haar eigen product blog dat de Xperia Arc S, Xperia Neo V en de Xperia Ray de eerste toestellen zullen zijn die de Android ICS upgrade gaan ontvangen. Volgens de planning zal dat vanaf eind maart (2012) gaan gebeuren.

Kort daarna, zo schijft Sony Ericsson, zullen ook de andere Xperia modellen geupgrade kunnen gaan worden. Dit worden de Xperia Arc, de Xperia Play, Xperia Mini / Mini Pro, Xperia Active en de Sony Ericsson Live with Walkman. Zoals gewoonlijk worden de updates over een periode van enkele weken uitgerold en niet elke (provider) versie zal gelijktijdig de update gaan ontvangen. 

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.