Nieuws
12 maart 2012 - Ron Smeets

Android ICS upgrade voor HTC Sensation XE van start

Op diverse fora is te lezen dat HTC eind vorige week begonnen lijkt te zijn met het uitrollen van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) naar de Sensation XE. Een aantal eigenaren van dit toestel in Duitsland en Scandinavië melden dat ze inmiddels een upgrade melding gekregen hebben.

Behalve de ICS upgrade wordt ook een nieuwere versie van HTC Sense meegeleverd. Nog niet Sense 4, helaas, maar versie 3.6. 

De vraag is nu natuurlijk wanneer wij (Nederland en België) aan de beurt zijn. Wie niet kan wachten zou kunnen besluiten om te nieuwe firmware zelf te downloaden en installeren via het forum van XDA Developers. Letwel: op eigen risico en zoals altijd geldt dat wanneer je niet precies weet waar je mee bezig bent: NIET doen. De update is zo'n 300 MB groot en kan Over The Air geinstalleerd worden, maar het gebruik van een WiFi verbinding is wel aan te raden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.