Nieuws
31 maart 2012 - Ron Smeets

Android ICS update voor Sony Ericsson Xperia's komt later

In december beloofde Sony (Ericsson) dat de Android ICS update voor de Xperia toestellen uit 2011 (de Arc S, Neo V, Play en Ray) nog in het eerste kwartaal van dit jaar, eind maart (nu dus ;-)) beschikbaar zou komen.

Helaas wordt die deadline niet gehaald. De vertraging gaat volgens Sony niet meer dan enkele weken bedragen. De update staat nu gepland voor medio april.

Letwel, dat is het moment dat de uitrol van de ICS update start. Het kan daarna dus nog enkele weken voordat alle toestellen aan de beurt geweest zijn, zeker als je een provider (locked) model hebt. Minder leuk is de beslissing van Sony om de ICS update NIET over-the-air te gaan uitrollen. Je zult daarvoor straks dus gebruik moeten maken van PC Companion (Windows) of Bridge (MacOS). Volgens de fabrikant is daarvoor gekozen om gebruikers een bewuste keuze te laten maken om hun toestel al dan niet te upgraden naar Android ICS. Mmmmh, nobel maar ik denk dat er maar weinig Sony (Ericsson) gebruikers zijn die de upgrade naar Android ICS bewust links zullen laten liggen, toch?

Bron: Sony

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.