Nieuws
10 februari 2012 - Ron Smeets

Android ICS update voor HTC's uit 2011 in de maak

Sinds de lancering van Android 4.0, Ice Cream Sandwich, wachten vele Android gebruikers op het moment dat hun toestellen geupgrade kunnen worden naar de nieuwste versie van het Google OS.

HTC kondigde enkele weken geleden al aan dat men bezig is met de ontwikkeling van Android ICS (inclusief de nieuwe HTC Sense 4.0) voor haar 'bestaande' toestellen. Gisteren bevestigde de Taiwanese fabrikant dat alle '2011 modellen' de komende weken en maanden een upgrade mogen gaan verwachten. 

De eerste HTC die aan de beurt komt is de Sensation XE, eind maart. De overige toestellen die daarna aan de beurt zijn: Sensation XL, Incredible S, Desire S en HD en de EVO 3D (plus nog diverse 'Amerikaanse modellen zoals de Vivid, Amaze en EVO 4G). Een exacte release datum voor de Android ICS update wordt voor deze toestellen nog niet gegeven. HTC spreekt vooralsnog over 'later dit jaar' als 'tijdpad'. Geduld is het enige dat HTC eigenaren kunnen tonen.

Via: HTC (Google+)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.