Tablets
30 november 2012 - Ron Smeets

Android ICS update voor de Samsung Galaxy Tab gestart

Samsung is begonnen met de uitrol van de Android ICS (4.0.4) update voor de Galaxy Tab 8.9. Of de nieuwe software ook al beschikbaar is voor de Nederlandse versie van deze tablet is niet bekend. Ik heb er zelf geen om het te testen.

De Galaxy Tab 8.9 werd begin vorig jaar al gepresenteerd en was standaard voorzien van Android 3.2 (Honeycomb). De eerste video van de tablet met Android ICS doken een jaartje geleden al op, maar de officiële update heeft dus iets (ahum) langer op zich laten wachten.

SamMobile meldt overigens dat sommige gebruikers in Oostenrijk de ICS update al ontvangen hebben. Kwestie van geduld dus.  Als iemand een Galaxy Tab 8.9 heeft en de update inderdaad al ontvangen heeft, dan lees ik dat natuurlijk graag in de reacties. De update kan straks zowel via KIES als Over The Air gedownloand en geïnstalleerd worden. Het betreft firmware versie GT-P7300XXLQ6.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.