Nieuws
20 december 2011 - Ron Smeets

Android ICS update voor de Nexus S (tijdelijk) stopgezet

Dit weekend werd bekend dat Google begonnen was met de uitrol van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) naar de 'oude' Nexus S.

Vandaag heeft Google het updateproces echter (tijdelijk) stopgezet nadat diverse Nexus S gebruikers klaagden over problemen met de accu. Officieel heeft Google op dit moment echter nog niets gemeld, maar verschillende gebruikers die de update de afgelopen uren gedownload hebben ontdekten dat het toestel na installatie tien seconden aftelde en vervolgens weer gewoon met de oude Gingerbread versie van Android opstartte.

Van de Nexus S gebruikers die wel al Android ICS geinstalleerd hadden, de afgelopen dagen, klaagt een aantal over een (te) snel leeglopende accu. Ook zijn er gebruikers die melden dat het CPU gebruik na de ICS update veel hoger ligt. Dat zou dan ook weer gevolgen kunnen hebben voor het uithoudingsvermogen van de accu.

Zoals gezegd heeft Google zelf nog geen verklaring gegeven waarom de update tijdelijk niet beschikbaar is, maar gezien bovenstaande klachten zal die nog wel volgen. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.