Nieuws
02 januari 2012 - Ron Smeets

Android ICS ROM's voor de Samsung Galaxy S II gelekt

De Samsung Galaxy S II zal over enkele weken officieel naar Android Ice Cream Sandwich geupgrade worden. Dat maakte de Koreaanse fabrikant enkele weken geleden al bekend.

Voor de ongeduldige hobbybobs, die weten waar ze mee bezig zijn en zich realiseren dat het op eigen risico gebeurt, zijn echter al twee 'inofficiële' Android ICS ROM's gelekt. Het betreft twee Alpha ROM's van Android 4.0.1 en 4.0.3 die middels ODIN op het toestel geinstalleerd kunnen worden.

Hieronder staan enkele screenshots en een videodemo van de Android 4.0.3 Alpha ROM voor de Galaxy S II. Zoals gezegd, niet iets dat iedere Galaxy S II gebruiker zomaar even moet proberen! De ROM, en handleiding voor installatie, kun je hier vinden. Nogmaals: gebruik op eigen risico en bij twijfel NIET doen!

Android-403-Galaxy-SII-Custom-ROM-a Android-403-Galaxy-SII-Custom-ROM-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.