Nieuws
24 november 2011 - Ron Smeets

Android ICS op de G1 (video)

Wie kent hem nog, 's werelds allereerste Google Phone, de (T-Mobile) G1 van HTC ;-) Een hobbybob is er nu in geslaagd om Android Ice Cream Sandwich ook op dat toestel aan de praat te krijgen.

Heel erg soepel, zoals je in onderstaande video kunt zien, functioneert het allemaal niet, maar de hardware specs van de G1 komen dan ook niet helemaal overeen met de eisen die Google stelt voor Android ICS toestellen. WiFi en Bluetooth werken (onder andere) nog niet. Het touchscreen en apps wel.

Mocht je het zelf, op eigen risico natuurlijk, willen proberen, dan kun je op XDA-developers een link naar de Alpha ROM vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.