Geruchten
07 december 2011 - Ron Smeets

Android ICS komt in januari naar de Sony Ericsson Xperia's ?

Enkele weken geleden maakten Sony Ericsson Italië, en Nederland, al bekend dat de 2011 modellen van de Xperia toestellen, mogelijk al vanaf maart 2012, een upgrade naar Android Ice Cream Sandwich (4.0) gaan krijgen.

Vandaag dook het bericht op dat een Sony Ericsson medewerker via twitter het gerucht verspreid heeft dat die updates al vanaf januari 2012 uitgerold gaan worden.

Als die informatie juist blijkt te zijn dan is dat natuurlijk goed nieuws voor de eigenaren van een nieuwe Xperia. Denk aan de Neo, Pro, Play, Arc en de Mini's die dit jaar op de markt gekomen zijn. De medewerker in kwestie is Siddharht Sai G. Zijn tweet (die ik overigens niet kon vinden in zijn timeline dus mogelijk is hij verwijderd) wordt extra kracht bijgezet door het gerucht dat de eerste twee Android ICS versies voor de Arc en de Neo ter goedkeuring aangeboden zouden zijn bij de PTCRB. We zullen zien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.