Nieuws
01 juni 2012 - Ron Smeets

Android ICS 'aandeel' stijgt langzaam, Gingerbread ook

De opkomst van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) stijgt nog steeds erg langzaam. Vandaag (1 juni) was 7.1% van alle Android toestellen voorzien van het nieuwste Google OS. Twee maanden geleden was dat 2.9%.

De vorige versie, Gingerbread, is op dit moment nog steeds de meest gebruikte Android versie. 65% van alle Android toestellen draaien op Gingerbread (2.3.X). Dat was ruim 1% meer dan twee maanden geleden.

Ik ben wel benieuwd hoe de beschikbaarheid van de Samsung Galaxy S III, die standaard met ICS uigeleverd wordt, tot uiting zal komen in de ICS cijfers over een of twee maanden. Verder zijn er de afgelopen weken natuurlijk ook wat ICS upgrades voor bestaande toestellen, onder andere van HTC, Sony (Ericsson) en Samsung zelf, uitgerold. Ook dat zal het marktaandeel van ICS wel enigszins gaan beinvloeden. De grafieken: 

Android-OS-Martkaandelen-010612 Android-OS-Marktaandelen-010612-b

Via: Android Developer Blog

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.