Nieuws
02 augustus 2012 - Ron Smeets

Android ICS aandeel groeit (eindelijk), Jelly Bean op 0.8%

Sinds de 'lancering' van Android Ice Cream Sandwich steeg het aandeel van het nieuwste Google OS maar langzaam. Maandenlang kwam ICS niet aan de 5%. De afgelopen twee maanden is dat echter in positieve zin veranderd.

De komst van de Galaxy S III en diverse upgrades voor bestaande toestellen hebben er nu toe geleid dat het aandeel van ICS op 15.9% uitgekomen is. Gingerbread blijft nog altijd het meest gebruikte Android OS met 60.6%. Jelly Bean staat overigens ook al op de kaart met 0.8%.

Android-Versies-01082012-a Android-Versies-01082012

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.